Mahieustueus (2011) is de eerste volavondshow van Steven Mahieu. 

 

Mahieu stapt in de ring. Een pluimgewicht, maar razendsnel. Bovendien zit winnen in het bloed. Zijn vader won in 1989 de vechtscheiding tegen zijn moeder. Een onterechte knock-out? Wie vrij van zonde is, werpe de eerste steen. Mahieu werpt geen stenen; met rake humor stript hij elke onverantwoordelijke mens. Mahieu zou echter niet "MAHIEUSTUEUS" zijn, als hij niet tegelijk met knap uitgekiende oplossingen op het canvas kwam: voor dronken chauffeurs, voor de minister van migratie- en asielbeleid, maar ook voor zichzelf op het moment dat de biologische klok van zijn geliefde afgaat...

 

'Steven Mahieu heeft een eigen stem die hem onderscheidt van de rest van komisch Vlaanderen. Hij vindt een fijn evenwicht tussen grove en fijnzinnige humor, en schuwt de maatschappijkritiek niet.' (De Morgen)

'De concurrentie is groot in de Vlaamse stand-upcomedy, maar met Mahieu dient zich een nieuwe topper aan! Het ritme zit goed, de structuur klopt. Aan deze monoloog is duidelijk hard gewerkt.' (De Standaard)

 

Mahieustueus