Shows

Full Contact Tour (2019)

Geef toe, niemand is te overtuigen met een tekstje over de inhoud van een nieuwe voorstel­ling. Laten we daar dus geen inkt aan verspillen. De ‘Full Contact Tour’ is de vierde zaalshow van Steven Mahieu en toont de comedian op zijn best: heftig*.

* “heftig” in Van Dale:
1 driftig, onstuimig (in woord of gebaar)
2 hevig, krachtig, fel
3 erg goed, leuk

Vanaf 2 november 2022 te zien op Streamz.

 

Zonder Filter (2017)

Mijn zoon van drie is áf. Die is zo gelukkig en die doet wat hij wil. Hij gaat fietsen en als hij klaar is met fietsen, smijt hij die op de grond, zomaar ergens op straat.

Een kleine mens is nog puur, zonder filter. Waarom moet de beschaving dan plots als een bulldozer in je kop binnendringen? ‘Men’ komt met allerlei regels aandraven tot je als volwassene volledig geprogrammeerd bent. Hebben wij eigenlijk nog wel een eigen wil als we ouder zijn dan drie jaar?

Steven onderzoekt met een vergrootglas het gedrag van zijn omgeving en zichzelf. In de hoop dat dit een helende werking heeft. Wat blijkt? Hij is een vat vol contradicties. Hij is hypocriet en doet een poging om dit bloot te leggen. Je kan je verwachten aan een existentiële trip waarbij hij zichzelf dissecteert, maar gegarandeerd kom je als publiek ook stukken van jezelf tegen. 

Beluister hier de volledige show. 

 

Maniak (2014)

“Ik wíl de beste zijn,
ik ga niet ontgoochelen,
ik verwaarloos alles wat ik heb,
geen idee of ik het nog ben,
misschien word ik gek van de druk die ik mezelf opleg,
maar geen probleem,
we zijn allemaal zot aan het worden,
de hele wereld zit aan de pillen maar de koopkracht blijft gelijk.
Leve Prozac!” 

Beluister hier de volledige show.

 

Mahieustueus (2010)

Mahieu stapt in de ring. Een pluimgewicht, maar razendsnel. Bovendien zit winnen in het bloed. Zijn vader won in 1989 de vechtscheiding tegen zijn moeder. Een onterechte knock-out? Wie vrij van zonde is, werpe de eerste steen. Mahieu werpt geen stenen; met rake humor stript hij elke onverantwoordelijke mens. Mahieu zou echter niet Mahieustueus zijn, als hij niet tegelijk met knap uitgekiende oplossingen op het canvas kwam: voor dronken chauffeurs, voor de minister van Migratie- en Asielbeleid, maar ook voor zichzelf op het moment dat de biologische klok van zijn geliefde afgaat...

Beluister hier de volledige show.

 

 Wil je op de hoogte blijven?